Chokolademousse

Ingredienser (6 personer):

  • 200 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
  • 4 æggeblommer (Jeg brugte almindelige æg – ikke pasteuriserede)
  • 3 æggehvider
  • 45 g sukker
  • 3 dl piskefløde

Pynt: pistaciekerner eller flødeskum

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen over vandbad.

 

 

 

 

 

Lad chokoladen køle af, men du laver resten klart. Det er vigtigt at chokoladen er godt kølet ned, inden den blandes med resten. Del æggene (Jeg brugte almindelige æg – ikke pasteuriserede). Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. I en anden skål piskes æggehviderne stive. I en tredje skål pisker du flødeskummet – flødeskummet skal være lige til pas; ikke for kompakt, så moussen mister sin cremede konsistens, men heller ikke for tynd, så den ikke kan vendes i.

 

 

 

 

 

Når chokoladen er helt kølet ned, blandes den med de piskede æggeblommer og sukker.

 

 

 

 

 

Bland de stivpiskede æggehvider i blandingen.

 

 

 

 

 

Vend til sidste flødeskum i blandingen.

 

 

 

 

 

Fordel chokolademoussen i 6-7 portionsglas, og stil dem på køl i mindst 2 timer. Inden servering kan du evt. pynte med hakkede pistaciekerner.

Leave a Reply