Det skal du bruge: (12 stk.):
- 125 g smør/margarine (dog ikke flydende)
- 150 g sukker
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 250 g rabarber
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 100 g hvid chokolade
- Muffin-bageform + papirforme
Tilbehør: vanilieis
Sådan gør du:
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Har du rabarber i haven, så vælg de fineste stængler – de tykkere stængler kan flækkes på langs. Hæld lidt af sukkeret (ca. 3 spsk.) over rabarberne og lad dem stå, mens resten af dejen røres sammen.
Rør smør og sukker sammen med en grydeske, og tilsæt æggene et ad gangen.
Rør med elpisker. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør igen.
Hak den hvide chokolade i grove stykker, som kan genkendes i kagerne. Vend chokoladen og rabarberne i dejen.
Put papirforme i muffinsformen, og fyld dem næsten helt med dejen. Det er nemmest med to teskeer.
Bages ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Stik evt. i dem med en kødnål/strikkepind/urtekniv – hvis der ikke sidder dej på, når du trækker den op, er kagerne færdige.
Server frisk ud af ovnen, mens de stadig er varme og sprøde. Server f.eks med vanilieis.