Rabarbertærte med marcipan

Ingredienser (6 personer)

  • 100 g. sukker
  • 2 æg
  • 100 g. hvedemel
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 100 g. marcipan i små terninger
  • 300 g. rabarber i små skiver
  • 4-5 spsk. rørsukker
  • Tilbehør: vaniljeis eller flødeskum

01

 

 

 

 

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker godt med elpisker.

03

 

 

 

 

Rør smørret i lidt ad gangen. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn sammen (Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med en skefuld mel, så fordeles kornene bedre), og vend det i dejen.

06

 

 

 

 

02

 

 

 

 

Vend til sidst marcipanstykkerne og 1/3 af rabarberstykkerne i dejen. Fordel dejen til din rabarbertærte i den smurte form. Læg resten af rabarberstykkerne oven på dejen, tryk dem lidt ned, og drys den ubagte rabarbertærte med rørsukker.

07

 

 

 

 

Bag din rabarbertærte midt i en 170° varm ovn i 30-35 minutter.

08

 

 

 

 

Rabarbertærte skal helst serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til.

Tip: Det er en god ide at bage tærten i en form med løs bund. På den måde kan man servere tærten på et fint fad!

Leave a Reply