Fyldte auberginer

Ingredienser:

  • 4-500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 champignoner (i små tern)
  • 2 gulerødder (i små tern)
  • Salt, peber, oregano, chili
  • 1 stor aubergine
  • 2 spsk. revet cheddarost

 

Fremgangsmåde:

Gør først grøntsagerne klar: Hak løgene, skær champignon og gulerødder i små tern, skrab indmaden i auberginerne ud og hak det.

IMG_0408

 

 

 

 

Start med at svitse løgene i en gryde. Tilsæt hvidløg (hakket eller presset). Tilsæt oksefars. Når farsen har taget farve, kan du tilsætte gulerødder og dernæst champignon og aubergineindmad. Lad retten svitse i 3-4 min. Smag til med salt, peber, oregano og chili.

IMG_0409

 

 

 

 

Kom fyldet i auberginerne, og drys med ost. Sæt de fyldte auberginer i et ovnfast fad.

IMG_0410

 

 

 

 

Hæld 1 dl vand ved, og bag auberginerne i ovnen ved 225 grader i 20-25 min., til grøntsagen føles lidt blød. Skru ned, hvis auberginerne bliver for mørke. Servér de fyldte auberginer med salat.

IMG_0414

Leave a Reply