Teboller

Ingredienser (24 stk.)

  • 150 g. bagemargarine
  • 2½ dl fløde/mælk (alt efter hvad man har)
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 3 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 600 g mel (alt efter hvad man har, ca. 400 g. hvedemel og 200 g. speltmel/durummel/grahamsmel)
  • rosiner (hvis man kan lide rosinboller)

Fremgangsmåde:
Smelt margarine i gryde under lavt blus. Tilsæt 2 dl af mælken. Smuldr gæren i en skål og tilsæt salt. Hæld den sidste halve deciliter mælk over gæren. Rør gæren godt ud i mælken, inden du tilsætter den fingervarme margarine/mælkeblanding.
Pisk æg med et piskeris. Tilsæt sukker og pisk godt. Tilsæt æg/sukker blandingen til dejen. Tilsæt nu mel lidt ad gangen. Først kan du bruge en grydeske. Dernæst må du bruge hænderne. Når dejen er æltet godt, skal den stilles til hvile i 30 minutter. Herefter former du dejen i 24 lige store boller og fordeler dem på 2 bageplader med bagepapir. Du kan evt. bruge en vægt, hvis du vil sikre dig, at bollerne har helt samme størrelse. Lad dem hæve igen – denne gang i 20 minutter.

IMG_0341

 

 

 

 
Pensel bollerne med æg eller mælk, og bag dem i ovnen på midterste rille ved 200 graden i ca. 12 minutter.
Bollerne kan fryses.

IMG_0343

Leave a Reply