Franskbrød

Ingredienser (2 stk.):

  • 50 g. margarine
  • 50 g. gær
  • 1½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 6 dl. mælk
  • 1 æg
  • 950 – 1000 g. mel (du kan bruge det mel, som du synes. F.eks. 2/3 hvedemel og 1/3 rugmel)

 

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i gryden. Smuldr. gær i en skål, tilsæt salt og sukker. Tilsæt ½ dl. mælk, og rør gæren ud i mælken. Når margarinen er smeltet, hældes resten af mælken (5½ dl) i gryden.

IMG_0258

 

 

 

 

Når det er lillefingervarmt, hældes blandingen i skålen til gæren.

IMG_0259

 

 

 

 

Tilsæt 1 æg. Tilsæt dernæst mel lidt efter lidt. I starten kan du bruge grydeske. Derefter æltes dejen med hænderne. Det er vigtigt, at dejen bliver rørt og æltet godt.
Læg dejen i en skål, og drys lidt mel over. Tildæk skålen med et viskestykke eller et smørrebrødspapir. Stil skålen lunt, og lad det hæve i 30. minutter.
Når dejen er færdig med at hæve, vendes dejen ud på bordet og æltes igennem. Det den i 2 og form 2 brød. Vej dem evt. for at sikre ens størrelse.

IMG_0261

 

 

 

 
Smør 2 franskbrødsforme. Put brødene deri. Pres dejen ned med næverne. Lad brødene hæve i 15 minutter. Pensl. med æg eller vand og stik dem med en gaffel. Skær evt. et snit i midten, så brødet sprækker der.

IMG_0262

 

 

 

 
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter på midterste rille.

IMG_0263

Leave a Reply