Hasselback-kartofler

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 50 g. smør
  • 2 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • 2 spsk. finthakket frisk timian
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 – 1 1/2 tsk. flagesalt
  • Frisk rosmarin og timian til anretningen

Fremgangsmåde:
Smelt smør i en gryde ved mellemvarme og tilføj hvidløg og krydderurter. Skru lidt ned for varmen og lad det stå i gryden.

IMG_0291

 

 

 

 
Skræl kartoflerne og skær et lille stykke af hver, så de får en bund, som de kan stå stabilet på. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Anret kartoflerne på et smurt ovnfastfad. De må gerne stå tæt.

IMG_0288

 

 

 

 

Pensl alle kartoflerne med smørblandingen og sæt det ovnfaste fad i ovnen ved 180 g varmluft.

IMG_0296

 

 

 

 

Bag kartoflerne i ca. en time og pensl ca. 3-4 gange undervejs med smør og krydderiblandingen. Drys til sidst med salt og server de sprøde varme kartofler, når de er gyldenbrune på toppen. Anret med friske rosmarin og timiankviste og et lille drys flagesalt.

Leave a Reply