Crumble cake

IMG_2474

 

 

 

Ingredienser:

  •  Frugt (du kan vælge alt mellem himmel og jord – er virkelig god med æbler (ca. 6 stk.) eller jordbær (500 g)

Crumble:

  • 125 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 75 g blødt smør/margarine
  • 2 1/2 dl havregryn
  • vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåde:

Læg frugt i en tærteform eller andet ildfast fad.
Riv marcipanen hen over frugten.
Rør de øvrige ingredienser til dejen sammen til en jævn dej (hæld alle ingredienser i en skål, og brug fingrene til at mose dejen sammen) . Smuldr den over frugten.
Bag kagen i 30 min. ved 200 grader.
Server kagen lun med is, flødeskum eller cremefraiche.

TIP
Kagen er virkelig god med æbler (ca. 6 stk.) eller jordbær (500g)!

Den smager også virkelig godt med rabarberfyldet fra rabarbercrumble – den bedste.

Rabarber crumble -Daniels crumble

 

 

 


TIP
Man kan lave crumble før gæsterne kommer og stille det i køleskabet. Man kan også putte det i fryseren og tage det op, når det skal bruges. Hvis det har samlet sig i en klump, kan man evt. hakke det med en franskbrødskniv, enden det fordeles over frugten.

Leave a Reply