Pæretærte

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk. vand
  • 4-5 vaniljesyltede pærer
  • Perlesukker til pynt (drysses over tærten inden bagning)
  • Evt. ca. 50 g. marcipan og 50 g. mørk chokolade (det gør kagen meget sød, hvid du tilsætter marcipan og chokolade)
  • Creme fraiche

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melet.

1

 

 

 

 

Bland sukker med vanilje sukker og ingefær og tilsæt det.

2

 

 

 

 

Saml dejen hurtigt med et æg. Hvis dejen ikke kan samles, tilsætter du lidt vand.

3

 

 

 

 

Læg dejen i en skål med film over, og stil den i køleskabet i en time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Det kan godt være svært at få dejen rullet ud og flyttet over i tærteformen. Du kan evt. skære den udrullede dej midt over, og flytte halvdelen af dejen ad gangen. Prik huller i dejen med en gaffel.

4

 

 

 

 

Hæld de syltede pærer i en si, så vandet render fra.

5

 

 

 

 

Skær dem i mindre stykker, og fordel dem over dejen.

6

 

 

 

 

Hvis du gerne vil have en rigtig sød kage, kan du fordele revet marcipan og hakket chokolade over pærerne. Ellers nøjes du bare med pærerne.

8

 

 

 

 

Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt perlesukker.

9

 

 

 

 

Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Server den lun med creme fraiche.

10

Leave a Reply