Lagkage

Lagkagebunde (3 stk.)

  • 3 æg
  • 1,5 dl. sukker
  • 1,2 dl. mel
  • 1,2 dl. kartoffelmel
  • 1,5 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker godt med elpisker i mindst 5 minutter. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og si det i dejen lidt ad gangen.

1

 

 

 

Find 3 springforme frem, smør dem og drys dem med mel. For del dejen i de 3 forme. Bag dem en ad gangen i ovn ved 225 grader i ca. 10 minutter. Stik evt. i kagebundene med en kødnål for at tjekke, om de er bagt. Bundene kan nemt fryses.

Kagecreme

  • 1 æg
  • 1½ spsk. sukker
  • ¼ stang vanilje/½-1 tsk. vaniljesukker
  • 2½ tsk. maizena (uden top)
  • 2½ dl. mælk

Fjern kornene i vaniljestangen med en urtekniv. Bland kornene godt med sukkeret.

4

 

 

 

 

Slå æg ud i en skål og tilsæt sukkeret med vanilje. Pisk med piskeris.

5

 

 

 

 

Tilsæt maizena (endelig ikke mere end der står i opskriften, for så bliver cremen for tyk), dernæst mælk. Hæld blandingen i en gryde. Kog op under omrøring.

6

 

 

 

 

Så snart du mærker, at cremen størkner, skru ned for varmen, eller tag gryden af blusset. Når cremen har den rette konsistens, tages den af varmen og lader den afkøle, inden den bruges på lagkagen. Det er vigtigt, at cremen ikke bliver for tyk. Når cremen afkøles, vil den automatisk størkne lidt mere – derfor skal cremen egentlig være en anelse tyndere, end du regner med, når gryden tages af varmen.

Glasur

  • 3 dl. flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • 5-6 tsk. kogene vand

Sigt kakao ned i flormelis med en si.

7

 

 

 

 

Tilsæt kogende vand – en tsk. ad gangen. Vær forsigtig med ikke at tilsætte for meget vand. Lige pludseligt er der nok. Lav først glasuren, når lagkagen er samlet – lige inden, du skal bruge den. Brug en bred kniv til at smøre glasuren på kagen.

Fyld

  • knap 1 glas jordbærsyltetøj
  • 10 makroner

Pynt

  • 3,5 dl. piskefløde
  • 5 jordbær

 

Samling af lagkage:

Lav bundene først, og lad dem afkøle. Lav dernæst kagecremen.
Saml nu lagkagen: Smør syltetøj på alle 3 bunde; Overdelen af de 2 nederste bunde og underdelen af øverste bund.

8

 

 

 

Fordel kagecreme over nederste bund.

9

 

 

 

 

Knus makroner herover.

10

 

 

 

 

Læg midterste bund over, og gentag procedure med kagecreme og makroner. Læg øverste bund over. Rør glasuren sammen, og smør den over kagen med en bred kniv.

11

 

 

 

 

 

Sæt kagen til hvile i køleskabet i et par timer.
Pisk fløden til flødeskum. Brug en sprøjte til at lave en pæn flødeskumskant.

12

 

 

 

 

Skyl jordbærrene – skær de 4 af dem midt over, og lad dem tørre på køkkenrulle. Pynt kagen med jordbær som vist på billede.

13

 

 

 

 

14

Leave a Reply