Hvidvinsdampede blåmuslinger

Ingredienser:

  • 1,5 kilo friske blåmuslinger
  • 2 gulerødder
  • 2 porre
  • 1 knold fennikel
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Olie til sautering
  • 1/3 flaske hvidvin – ikke sød
  • et godt skvæt fløde
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

1

 

 

 

 

Rens blåmuslingerne under hanen, og fjern “skægget”, hvis det ikke er gjort. Blåmuslingerne skal være lukkede. De, der er åbne, skal lukke sig, når de bankes mod bordpladen – det viser, at de er levende. Døde eller ødelagte muslinger kasseres.
Snit gulerødder i fine tern og porrer og fennikel i fine skiver. Hvidløg og skalotteløg hakkes fint.Fyr op under en sauterpande eller gryde med låg (vælg en god stor gryde. Blåmuslinger fylder meget). Svits og sauter først skalotteløgene og hvidløgene. Tilsæt porrer, gulerødder og hvidløg. Sauter i nogle minutter. Tilsæt blåmuslingerne sammen med fennikel, frisk timian og hvidvin.

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

Læg låg på, og lad muslingerne dampe i 4-5 min., til de har åbnet sig. Tilsæt fløde, hvis du synes, samt salt og peber. Vend rundt i muslingerne, og varm retten et minuts tid.

Serveres i dybe tallerkener med lunt brød.

Muslinger, der ikke har åbnet sig ved dampningen, skal kasseres.

Servér evt. med søde kartofler fritter. Så kaldes retten Moules frites – en ægte belgisk klassiker.

7

Leave a Reply