Kantarelsuppe

Ingredienser (4 personer)

 • 25 g smør
 • 4-500 g kantareller
 • 2 finthakkede skalotteløg
 • 1-2 fed hvidløg
 • 2 spsk. hvedemel
 • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
 • 6-7 dl vand
 • 1,5 hønsebouillonterning
 • 2 dl fløde
 • ½ tsk. groft salt
 • friskkværnet peber
 • 2 spsk. friske timianblade

Pynt

 • friske timianblade
 • Nogle iturevne svampe
 • Server med flutes

Fremgangsmåde:

1

 

 

 

Rens kantarellerne ved at skylle dem under rindende koldt vand (kantarellerne må ikke lægges i vand, da de vil miste smagen). Pluk kantarellerne i mindre stykker (du må ikke skære dem med en kniv, da metallet får dem til at miste smag).
2

 

 

 

 

3

 

 

 

Hak løg og hvidløg fint. Lad fedtstoffet blive godt varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt kantareller, og svits dem i ca. 2 min. Tag evt. et par kantareller fra, som du kan pynte suppen med inden servering.
Drys mel over, og lad det bage et øjeblik med smørret. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt bouillon (kogt vand og bouillonterning), og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring.

5

 

 

 

 

Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød eller flutes.

Leave a Reply