Ingredienser (ca. 24 stk)
- 50 g margarine
- 250 g diverse korn (Femkornsbageblanding) (koges med 3dl vand og lidt salt i ca. 10 min til kornene er bløde)
- 4 dl mælk
- 2 dl yoghurt 3,5%
- 2 tsk groft salt
- 2 tsk sukker
- 50 g gær
- 200 g grovvalsede havregryn
- 800 g. mel så det passer.
Fremgangsmåde
- Kog 250 g femkornsbageblanding i 3 dl vand tilsat lidt salt. Kog ca. 10 min til kornene er bløde.
- Når kornene er klar, tilsæt 50 g margarine til kornblandingen i gryden, og lad smøret smelte sammen med kornene.
- Smuldr’ 50 g en gær i skål.
- Tilsæt en anelse mælk, og rør gæren ud heri.
- Tilsæt sukker og salt.
- Tilsæt resten af mælken og derefter 2 dl yoghurt.
- Tilsæt 200 g. grovvalsede havregryn.
- Tilsæt kornblanding med margarine (blandingen skal være kølet ned til 30-40 grader inden den tilsættes).
- Tilsæt mel indtil dejen er lind. SKAL ÆLTES VIRKELIG GODT!!!
- Lad dejen hæve over to gange. Hæv først en time i skålen. Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer (der bliver ca. 24 boller – så brug 2 plader) – hæv igen en halv time.
- Bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 min alt efter ovnkvalitet. (bollerne skal ikke pensles).
Tip!: Er gode at fryse.