Sunde Boller

  • IMG_0562

Ingredienser (ca. 24 stk)

  • 50 g margarine
  • 250 g diverse korn (Femkornsbageblanding) (koges med 3dl vand og lidt salt i ca. 10 min til kornene er bløde)
  • 4 dl mælk
  • 2 dl yoghurt 3,5%
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 50 g gær
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 800 g. mel så det passer.

Fremgangsmåde

  1. Kog 250 g femkornsbageblanding i 3 dl vand tilsat lidt salt. Kog ca. 10 min til kornene er bløde.
  2. Når kornene er klar, tilsæt 50 g margarine til kornblandingen i gryden, og lad smøret smelte sammen med kornene.
  3. Smuldr’ 50 g en gær i skål.
  4. Tilsæt en anelse mælk, og rør gæren ud heri.
  5. Tilsæt sukker og salt.
  6.  Tilsæt resten af mælken og derefter 2 dl yoghurt.
  7. Tilsæt 200 g. grovvalsede havregryn.
  8. Tilsæt kornblanding med margarine (blandingen skal være kølet ned til 30-40 grader inden den tilsættes).
  9. Tilsæt mel indtil dejen er lind. SKAL ÆLTES VIRKELIG GODT!!!
  10. Lad dejen hæve over to gange. Hæv først en time i skålen. Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer (der bliver ca. 24 boller – så brug 2 plader) – hæv igen en halv time.
  11. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 min alt efter ovnkvalitet. (bollerne skal ikke pensles).

Tip!: Er gode at fryse.

Leave a Reply