Sunde Boller

  • IMG_0562

Ingredienser (ca. 30 stk)

  • 50 g margarine
  • 250 g diverse korn (Femkornsbageblanding) (koges med 3dl vand og lidt salt i ca. 10 min til kornene er bløde)
  • 4 dl mælk
  • 2 dl yoghurt 3,5%
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 50 g gær
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 800 g. mel så det passer.

Fremgangsmåde

Kog 250 g Femkornsbageblanding i 3 dl vand tilsat lidt salt. Kog ca. 10 min til kornene er bløde.

Når kornene er klar, put 50 g margarine ned i gryden og lad det smelte sammen med kornene.

Samtidig med at kornet koger: Smuldre 50 g en gær i skål, ”Aktivér” gæren ved at drysse 2 tsk. groft salt og 2 tsk. sukker over gæren. Mos det lidt ind i gæren med en gaffel – gæren begynder nu at smelte. Når gæren er flydende, tilsæt 4 dl mælk og derefter 2 dl yoghurt.

Tilsæt 200 g. grovvalsede havregryn, dernæst kornblanding med margarine (blandingen skal være kølet ned til 30-40 grader inden den tilsættes).

Sigt melet i blandingen – ælt dejen sammen. SKAL ÆLTES VIRKELIG GODT!!!

Lad dejen hæve over to omgange. Hæv først en time – form bollerne (der bliver ca. 30 boller -70g pr bolle) – hæv en halv time.

Bag bollerne ved 225 grader i ca. 10 min. (skal ikke pensles).

 

Leave a Reply