Ingredienser:
- 1,5 kg faste pærer
- 1 usprøjtet citron
- 2 vaniljestænger
- 1 l vand
- 9 dl rørsukker
Tilbehør:
- Vaniljeis (vælg en god kvalitets-is)
- Hakkede hasselnødder
- Chokoladesauce eller hvis det skal gøres enkelt, smelter du en plade Marabou chokolade i mikrobølgeovnen
Fremgangsmåde:
Skræl pærerne. Vælg dernæst hvordan pærerne skal se ud. Du kan enten koge dem hele med stilkene på, eller skære dem i halve og fjerne stilk og kernehus. Du kan også skære dem i kvarte alt efter behov og smag. Hvis du vil undgå, at pærerne bliver mørke efter de er skrællet, kan du lægge dem i en skål med citronvand (du har jo en hel citron, hvor kun skallen skal bruges).
Vask citronen, og riv skallen af den på et rivejern.
Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Bland kornene med et par skefulde af sukkeret.
Kog vand op med rørsukker, vanilje, vaniljestænger og citronskal. Rør let, til sukkeret er opløst. Læg pærerne i sukkerlagen, og lad det simre i 15-30 minutter, alt efter hvor faste og modne pærerne er.
Stik i pærerne med en gaffel for at bestemme, hvornår de er færdige.
Servér de syltede pærer med is, varm chokoladesauce og hakkede hasselnødder.
Du kan også bruge pærerne til pæretærte.
Tip! Du kan også konservere dem i sukkerlagen ved at hælde lage og pærer på rene, skoldede glas. Opbevar glasset i køleskabet. De kan holde et par uger.
Pingback: Pæretærte | Lenes opskrifter