Rösti (kartoffelpandekager)

Røsti (oprindeligt rösti) er en schweizisk kartoffelret, der oprindeligt blev spist til morgenmad. Nu spises retten også som tilbehør til hovedretter og er blevet en populær spise i hele verden.

Ingredienser (3-4 personer):

  • 3 søde kartofler
  • 9 små kartofler
  • 2 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • Havsalt, peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:
Skræl og riv kartoflerne i strimler.

rosti-1rosti-2rosti-3

 

 

 

 

 

Tilsæt salt, peber og æg og mel. Bland det hele godt sammen med hænderne.

rosti-4

 

 

 
Hæld lidt olie på en pande. Sæt klatter af kartoffelblandingen på panden med 2 skeer. Bank dem flade med bagsiden af skeen.

rosti-5

 

 

 

 

Steg dem i ca. 3 minutter, før du vender dem med en paletkniv og steger dem 3 minutter på den anden side. Du kan holde dem varme i varmeskab eller i ovn (ved 80 grader) indtil servering.
rosti-6

Leave a Reply