Ingredienser (16 stk.)
Dej:
- ¼ L mælk
- 250 g. margarine
- 2 æg
- 2 pakker gær
- Lidt sukker (ca. 2 tsk.)
- Ca. 600 g. mel
Fyld:
- ca. 150 g. marcipan
- ca. 125 g. chokolade
- Mælk til pensling
Fremgangsmåde
Smuldr gær i skål. Drys sukker over, så gæren aktiveres. Smelt margarine i gryde – når det er smeltet – tilsæt mælk så margarinen køles ned. Hæld blandingen i skålen med gæren. Rør gæren ud. Tilsæt æg og dernæst mel. Rør grundigt med ske – du behøver ikke at ælte med fingrene. Læg et viskestykke over skålen, og stil den lunt til hævning i 30-40 min. Brug ventetiden på at rive marcipanen og skære chokoladen i mindre stykker. Del dejen i 2 dele (8 boller i hver). Rul dejen ud, og skær den i 16 firkanter. Klargør bageplade med bagepapir. Placer 2 stk. chokolade og lidt revet marcipan i midten af hver firkant. Luk fastelavnsbollerne godt, og placer dem med lukningen nedad. Pensel bollerne med mælk, og bag dem 15-20 min på anden nederste rille ved 225 grader.
Når bollerne er kølet lidt af, kan du pynte med glasur på toppen af dem.
Serveres lune!
TIP: Fastelavnsbollerne kan nemt fryses. Men vent med at pynte med glasur, til bollerne er tøet op og varmet i ovnen.
Alternativ fyld 1: Remonce: 150 g. margarine, 150 g. sukker, 1 spsk. Mel, Ca. 50 g. revet marcipan, Margarine og sukker røres sammen. Tilsæt mel for at samle massen, så den ikke løber ud af bollerne. Marcipan blandes i.
Alternativ Fyld 2: Nougat, marmelade,