Burgerboller

IMG_0055

Ingredienser (8 stk.)

  • 50 g gær
  • 4 dl mælk
  • 50 g margarine
  • 1 dl A-38
  • 2 tsk. salt
  • 12 dl mel
  • Æg til pensling og sesam til pynt.

 Fremgangsmåde

Gæren røres ud i saltet, og A-38 tilsættes (nu vil gæren begynde at smelte, da saltet og sukkeret i A-38 aktiverer gæren). Rør i skålen efterhånden som gæren smelter. Margarinen smeltes i gryde og mælken tilsættes i gryden, så margarinen køles ned. Tilsæt margarine og mælk til gærblandingen. Tilsæt mel til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt og grundigt. Dejen må gerne være ”våd”. Det er vigtigt, at den ikke er tør, når den skal hæve. Lad dejen hæve tildækket med viskestykke et lunt sted i 20 min.

Dejen tages ud af skålen og slås sammen på bordet. Brug en skarp køkkenkniv til at dele dejen i 8 lige store dele. Form 8 flade boller. Bollerne placeres på en bageplade med bagepapir og hæver i yderligere 15 min med viskestykke over.

Bollerne pensles herefter med æg og pyntes med sesam.

Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15 min.

Server burgerboller med burgerbøffer (evt. med ost, der smelter med i slutningen af stegningen), icebergsalat-blade, agurk i skriver, tomater i skiver, rødløg i ringer, ketchup og remoulade,

Leave a Reply