Ingredienser
- 4 skiver torsk a 200 g.
- 3-4 porrer
- 2-3 bagekartofler
- 5 gulerødder
- 300 g. rosenkål (gerne frosne)
- 8 dl. mælk
- 1 spsk. maizena
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Læg de optøede torskestykker i saltvand i en halv time.
Skær porrer, kartofler og gulerødder i skiver. Hæld mælk i en tykbundet gryde og tilsæt lidt salt. Kog grøntsagerne heri. Start med kartoflerne, dernæst de frosne rosenkål, gulerødderne og porrerne. Kog indtil grøntsagerne er al dente.
Tag grøntsagerne op af gryden, og læg dem i et ildfast fad. Det gøres nemmest med en hulske. Jævn sovsen med maizena. Hvis mælken er kogt på, så hæld mælken over i en anden gryde først. Hæld sovsen over grøntsagerne, og læg torskestykker over. Drys med salt og peber, dæk med stanniol og bag i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter.