Torsk i grøntsager

Ingredienser

  • 4 skiver torsk a 200 g.
  • 3-4 porrer
  • 2-3 bagekartofler
  • 5 gulerødder
  • 300 g. rosenkål (gerne frosne)
  • 8 dl. mælk
  • 1 spsk. maizena
  • Salt, peber

Fremgangsmåde:
Læg de optøede torskestykker i saltvand i en halv time.

Torsk i grøntsager_01

 

 

 

 

Skær porrer, kartofler og gulerødder i skiver. Hæld  mælk i en tykbundet gryde og tilsæt lidt salt. Kog grøntsagerne heri. Start med kartoflerne, dernæst de frosne rosenkål, gulerødderne og porrerne. Kog indtil grøntsagerne er al dente.

Torsk i grøntsager_02

 

 

 

 

Tag grøntsagerne op af gryden, og læg dem i et ildfast fad. Det gøres nemmest med en hulske. Jævn sovsen med maizena. Hvis mælken er kogt på, så hæld mælken over i en anden gryde først. Hæld sovsen over grøntsagerne, og læg torskestykker over. Drys med salt og peber, dæk med stanniol og bag i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter.

Torsk i grøntsager_03Torsk i grøntsager_04

 

 

 

 

Server retten drysset med persille.
Torsk i grøntsager_05

Leave a Reply