Ingredienser:
- 5 kyllingeoverlår
- 4 gulerødder
- 2 løg
- ¼ spidskål eller anden type kål
- 2 cm. frisk ingefær
- 1 dl. basmatiris
- 4 dl vand + 2 hønsebouillonterninger
- 2 spsk. soja
- 2 spsk. honning
- 1 dl. rosiner
- Salt, peber, paprika
Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 200 grader, og et stort ildfast fad sættes derind. Gulerødder, løg og savoykål klargøres og skæres i mindre stykker. Ingefæren skrælles og rives. Grøntsagerne fordeles i det varme fad med risene over.
Skind og fedt trækkes af kyllingestykkerne. De krydres med salt, peber og paprika og lægges oven på risene.
Rosiner og den revede ingefær fordeles i fadet. Hønsebouillon-terninger opløses i kogende vand og afkøles en anelse før honning og soya tilsættes. Blandingen hældes over retten. Drys med salt og peber.
Fadet dækkes med stanniol, og kyllingen dampes i ovnen i ca. 65 minutter til den er gennemstegt.
Server retten med salat og brød.