Ovnbraiseret kylling

Ingredienser:

  • 5 kyllingeoverlår
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • ¼ spidskål eller anden type kål
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 1 dl. basmatiris
  • 4 dl vand + 2 hønsebouillonterninger
  • 2 spsk. soja
  • 2 spsk. honning
  • 1 dl. rosiner
  • Salt, peber, paprika

Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 200 grader, og et stort ildfast fad sættes derind. Gulerødder, løg og savoykål klargøres og skæres i mindre stykker. Ingefæren skrælles og rives. Grøntsagerne fordeles i det varme fad med risene over.

thumbnail_img_0149

 

 

 

 

Skind og fedt trækkes af kyllingestykkerne. De krydres med salt, peber og paprika og lægges oven på risene.

img_0150

 

 

 

 

img_0151-1

 

 

 

Rosiner og den revede ingefær fordeles i fadet. Hønsebouillon-terninger opløses i kogende vand og afkøles en anelse før honning og soya tilsættes. Blandingen hældes over retten. Drys med salt og peber.

thumbnail_img_0152

 

 

 

 

Fadet dækkes med stanniol, og kyllingen dampes i ovnen i ca. 65 minutter til den er gennemstegt.
Server retten med salat og brød.

thumbnail_img_0154

Leave a Reply