Rødspættefilet med asparges og rejer

Ingredienser:

 • 250 g rødspættefileter
 • salt og peber
 • 1 bundt grønne asparges
 • 1 skalotteløg (finthakket)
 • 15 g smør
 • 1 dl hvidvin
 • 1 dl piskefløde
 • 150 g pillede rejer
 • Frisk dild
 • 1 spsk. olivenolie til dampning af asparges
 • 2 spsk. honning
 • Tilbehør: nye kartofler

Fremgangsmåde:
Skyl fiskefileterne i koldt vand, og krydr dem med salt og peber, og rul dem sammen.
Skyl de grønne asparges, og skær de træede ender af. Svits skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt vin. Giv det et opkog og skru ned for varmen. Læg fiskefileterne i, læg låg på og lad dem simre ved svag varme 6-8 min. Damp aspargesene i en gryde med lidt olivenolie og honning i 3-4 min. og krydr med salt og peber. Tag fisken op af gryden og tilsæt fløde. Kog sovsen igennem, smag til og tilsæt fintsnittet dild. Anret fisk og asparges med sovs, rejer og kartofler.

Leave a Reply