Boller med havregryn og solsikkekerner til morgenmad eller frokost

IMG_0068

Ingredienser (ca. 12 stk.)

  • 10 gram Gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1.5 tsk. salt
  • 5 dl. vand
  • 3spsk. olivenolie
  • 75 gram havregryn
  • 100 gram durummel
  • 100 gram solsikkekerner
  • 350 gram hvedemel

Fremgangsmåde

Drys salt og sukker over gæren. Hermed aktiveres gæren, og den begynder langsomt at smelte. Når gæren er smeltet, tilsæt olivenolie – og dernæst vand. Vandet må ikke være iskoldt. Det skal være en mellemting mellem koldt og lunkent. Rør resten af ingredienserne gradvist i. Dejen, der skal være klistret, røres godt igennem. Pak skålen ind i folie og sæt dejen til hævning i køleskabet i min 10 timer. Tænd ovnen på 250-300 c og klat nu dejen op på pladen med en ske dyppet i vand. Drys evt. græskarkerne over dem som pynt. Bag bollerne i 10-12 minutter. Kan ovnen kun komme op på 250 c, bages bollerne i ca. 12-14 min.

Stil bollerne til afkøling på en rist.

Tips: Disse boller er lækre både som morgenmad og til frokost med salat og pålæg i.

Bag kun de boller, du skal bruge. Resten af dejen stilles i køleskabet og bages, når du har brug for flere boller. Dejen kan sagtens stå i køleskabet et par dage.

 

 

 

 

Leave a Reply