Tarteletter med kyllingefyld

7-8 tarteletter

Ingredienser:

Fyld:

  • 2 kyllingefileter
  • 1 dåse aspargessnitter
  • ½ kraftterning (kylling)
  • 30 gr margarine
  • 4 spsk. mel
  • 2,5 dl vand
  • Væsken fra aspargessnitterne
  • Salt og peber
  • lidt flødePynt:
  • Grønne asparges til pynt
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolieTarteletter:
  • 4 plader butterdej

Fremgangsmåde:
Fyld:
Skær kyllingefileterne i små bitte tern (ca. som en terning).

Tartelet_01

 

 

 

 

Svits kyllingestykkerne kort. De må ikke brune.

Tartelet_02

 

 

 

 

Tilsæt 2,5 dl vand og ½ kraftterning. Når suppen koger, skummes den af med en ske. Kog i ca. 5-10 minutter. Smag på et kyllingestykke for at afgøre, hvornår de har fået nok. De må ikke koge for længe, så bliver de tørre.

Tartelet_03Tartelet_04

 

 

 

 

Hæld væsken fra aspargesnitterne gennem en si i et litermål. Når kyllingen har kogt, hældes suppen herfra også gennem sien ned til væsken fra aspargesen.

Tartelet_05

 

 

 

 

Smelt margarinen i en ny gryde og tilsæt melet under omrøring ved svag varme til det samles.

Tartelet_06

 

 

 

 

Tilsæt væsken lidt af gangen under kraftig omrøring og ikke for stærk varme. Tilsæt evt. en anelse fløde for at give tarteletfyldet lidt mere fylde. Kog igennem ca. 1 minut. Tilsæt kylling og asparges, og smag til med salt og peber.

Tartelet_07

 

 

 

 

Tarteletter:
Tag butterdejspladerne ud af fryseren, og lad dem tø op i ca. 20 minutter. Skær dem midt over med en skarp kniv.  Fold dem op, som vist i denne video:
Stil dem på en plade med bagepapir.

Tartelet_09Tartelet_08

 

 

 

 

Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. De er færdige, når de har fået en flot, mørkegylden farve. Pas på ikke at bage tarteletterne for længe! Fordelen ved at folde butterdejen på denne måde er, at du får en flot og fyldig firkant.

Tartelet_10

 

 

 

 

Imens tarteletterne bages, kan du dampe de grønne asparges i olivenolie og honning. Se her hvordan.
Tag en skarp kniv, og skær toppen af tarteletterne. Brug en ske til at banke dejen lidt ned, så der bliver plads til fyld. Put kyllingefyld i og pynt med 2 stykker grøn asparges.

Tartelet_11

Leave a Reply