Blinis

IMG_0110

Ingredienser (ca. 16 stk.)

  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • Ca. 25 g smør til stegning

Bland mel, bagepulver og salt. Pisk mælk og æg i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en spiseske. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.

 

Blinis med rødløg og laks, ca. 8 stk

  • ½ bundt purløg
  • Ca. 8 tsk. cremefraiche 38 %
  • 1-2 skiver røget laks
  • ½ rødløg
  • Pynt: purløg

Skyl purløget, og klip det fint. Rør det i cremefraichen. Kom 1 tsk. på hver blini. Skær de røgede lakseskiver i mindre skiver, og anret dem på hver blini. Hak rødløget fint, og drys det over. Pynt evt. med purløgsstrå.

 

Blinis med avokadomos og laks

  • Avokado
  • Saft fra citron
  • Salt
  • Ca. 1 tsk. sukker

Avokado moses med gaffel. Citronsaft blandes med salt + sukker. Det hele blandes med avokadomosen. Anrettes på blinis med et lille stykke laks.

Leave a Reply