Rabarbertrifli

Ingredienser (4 personer):

Rabarberkompot:

 • 600 g rabarber
 • 350 g sukker
 • Kornene fra en halv vaniljestang
 • 2 tsk. kartoffelmel til jævning samt ca. en halv dl. vand

Cremen:

 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 3 spsk. rørsukker
 • Kornene fra en halv vaniljestang
 • 4 spsk. græsk yoghurt
 • 2 dl piskefløde

 

 • 12-14 let knuste makroner
 • Lidt revet chokolade til at pynte med

 

Kompot: Rabarberne snittes i små stykker, og kommes i en gryde. Skrab kornene ud af halvdelen af en vaniljestang med en kniv, og bland kornene med rørsukkeret. Hæld sukker og vanilje over rabarberstykkerne, og kog blandingen ved meget lav temperatur i ca.10 minutter. Der skal ikke vand i gryden. Efterhånden som sukkeret smelter, dannes der væske, som rabarberen kan koge i. Hvis kompotten er for vandet, kan du evt. jævne den. Bland ca. 2 tsk. kartoffelmel med lidt vand. Kog kompotten op, tag gryden af varmen og hæld kartoffelmelsblandingen i mens du rører i gryden. Stil gryden tilbage over varmen, og lad den koge op. Først da kan du mærke konsistensen.
Det er vigtigt at tage gryden af varmen, før du tilsætter kartoffelmel. Hvis du koger kartoffelmel, får du tapetklister ud af det.
Kompotten afkøles.

Cremen: Bland rørsukker med vaniljekorn, og hæld det i en skål med æggeblommerne. Pisk med en elpisker, indtil du får en hvid æggesnaps. Æggemassen røres med græsk yoghurt. Fløden piskes til skum og vendes heri.

IMG_5745

 

 

 

I en skål eller portionsglas lægges skiftevis rabarberkompot, knuste makroner og cremen. Gentages 2-3 gange afhængigt af skålens højde. Triflien sættes i køleskabet og trækker gerne 1-2 timer eller længere, hvis du kan vente.
Inden servering kan du eventuelt pynte med lidt revet chokolade.

Leave a Reply