Ingredienser (3-4 portioner):
- 400 g. rabarber
- 100 g. sukker
- 1 stang vanilje
- 300 g. græsk yoghurt
- 50 g. marengskys
Pynt: et helt jordbær med stilk til hver portion
Fremgangsmåde:
Rengør rabarber, skær ænderne af og skær rabarberne i små stykker af ca. en cm stykket. Hæld dem i en gryde.
Frigør vaniljekornene i vaniljestangen med en kniv, og bland dem med sukkeret.Hæld sukker og vanilje over rabarberne, og kog dem i ca. 5 min. Det er vigtigt, at de bringes meget langsomt i kog, så sukkeret langsomt smeltes, så rabarberne har noget væske at koge i. Start med at have kogepladen på 1 eller 2 indtil sukkeret er smeltet.
Stil rabarberkompotten til afkøling.
Anret triflien i portionsglas lagvis: rabarberkompot, yoghurt og letknuste kys. Slut af med yoghurt og et helt jordbær med stilk samt et helt kys som pynt.