Ingredienser (2 personer):
- 1/3 agurk i fine tern
- 1 rødløg i tern
- 1 avokado i tern
- 1 bundt grønne asparges (dampet og skåret i tern)
- mango i tern
- 230 g. rejer
- evt. røget laks
Pynt:
- Citronskive i split
- Agurkskive, skåret skråt og i split
- 2 cherrytomater (skåret i halve)
- kaviar
Dressing:
- 2 dl. creme fraiche
- 3 spsk. mayonnaise
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 tsk. citronsaft
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du:
- Bland dressingen, og stil den i køleskabet, så den kan serveres kold.
- Bræk den nederste del af aspargesene, og damp dem i en gryde under låg i en anelse vand + lidt salt. Damp dem kun et par minutter, så de stadig har bid. Skær dem i små stykker.
- Skær rødløg, agurk og avokado i små tern, og bland det sammen med aspargesene til en salat.
- Anret i rødvinsglas eller anden fin glasskål. Placer salaten nederst. Fordel dernæst rejerne over. Fordel et par skefulde dressing over (server resten on the side).
- Lav en flot finish: Som pynt placeres en skive citron og en skive agurk i split. En cherrytomat skæres i halv og placeres oven på cocktailen. En skefuld kaviar placeres ved siden af den øvrige pynt.
- Server med lunt flute.