Moussaka

Ingredienser (4 personer):

  • 2 løg
  • 500 g. hakket oksekød
  • Olivenolie
  • 1 aubergine
  • 4-5 mellemstore kartofler
  • 4 spsk. tomatpuré eller ketchup
  • ½ dl. vand
  • ½ salt, peber
  • 2 spsk. maizena majsstivelse
  • 4 dl. bouillon (vand + 1 oksekødsterning)
  • 4 æg

Fremgangsmåde:
Hak løg, og svits dem i en gryde i et par minutter. Tilsæt oksekød og svits, indtil kødet har taget farve. Skær aubergine i skiver, og svits dem på en pande. Skræk kartoflerne, skær dem i både og kog dem.
Fordel aubergine, kartofler og oksefars lagvist i et fad.

Moussaka 1

 

 

 

 

Moussaka 2

 

 

 

Bland vand, tomatpuré, salt og peber og fordel blandingen over fadet. Fadet stilles i oven, og bages i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Moussaka 3

 

 

 
Lav bouillon, og lad den afkøle, inden maizena og æg tilsættes. Brug et piskeris til at piske massen sammen.

Moussaka 4

 

 

 

Efter ca. 25 minutter tages fadet ud af ovnen, og bouillon-blandingen hældes over.

Moussaka 5

 

 

 

Fadet stilles i ovnen i endnu ca. 20 minutter, indtil æggemassen er stivnet.

Moussaka 6    Moussaka 7

 

 
Server med flüte og salat.

Leave a Reply