Maskeret blomkål

Ingredienser (3-4 personer):

  • Blomkålshoved
  • Icebergsalat snittet fint
  • Agurk i små tern
  • Et bundt grønne asparges, dampede, i små stykker
  • 200 g. grønne ærter
  • 3-4 tomater i både
  • 4 æg i halve
  • 200 g. rejer

Dressing:

  • 2 dl. creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Citronsaft
  • ½ – 1 tsk. Salt
  • 2 tsk. sukker

Fremgangsmåde:
Kog bomkålshovedet i en gryde: Fyld gryden op med vand, så vandet dækker ca. halvdelen af blomkålshovedet. Tilsæt en anelse salt. Kog under låg i ca. 10 min afhængig af blomkålshovedets størrelse.
Brug en strikkepind til at vurdere, hvornår blomkålshovedet er tilpas. Det skal stadig have bid. Det kan godt være lidt svært at fiske blomkålshovedet op af gryden, uden at det går fra hinanden. Brug evt. 2 grydeskeer som hjælp.
Bland dressingen, og stil den i køleskabet, så den bliver kold.
Bræk den nederste del af aspargesene, og damp dem i en gryde under låg i en anelse vand + lidt salt. Damp dem kun et par minutter, så de stadig har bid. Skær dem i små stykker.
Snit icebergsalat fint. Kog æggene, pil dem og skær dem i halve. Skær tomaterne i halve.
Anret på et fad. Placer blomkålshovedet i midten. Fordel iceberg, ærter, agurk og asparges rundt om. Placer dekorativt æg og tomater skiftevist rundt om blomkålshovedet. Hæld dressing over blomkålshovedet (så rejerne kan hænge fast). Hvis der er overskydende dressing, serveres det on the side. Hæld rejerne over blomkålshovedet.
Server med lunt flüte…

Maskeret blomkål 1Maskeret blomkål 2Maskeret blomkål 3Maskeret blomkål 4

Leave a Reply