Rabarber Crumble med mandler

Ingredienser:

  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 50 g smuttede mandler
  • 50 g hvedemel
  • 75 g havregryn
  • 75 g brun farin
  • 75 g smør

Fremgangsmåde:

Lav først rabarberkompot: Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker. Der skal ikke væske i gryden. Når sukkeret smeltes, dannes der væde. Tænd på meget lavt blus, og lad sukkeret smelte. Når sukkeret er smeltet, kan du skrue en anelse op for varmen, og evt. lægge et låg over til de begynder at simre.

crumble 1Crumble 2

 

 

 

 

Lad rabarberne simre til de er møre i alt ca. 10 minutter ved svag varme. Tilsæt hakkede mandler. Lav nu smudredejen: Rør hvedemel med havregryn og brun farin. Tilsæt smør, og ælt det til en smuldredej. Brug gerne fingrene.

crumble 3

crumble 4crumble 5

 

 

 

Fordel kompotten i et tærtefad, og top med smuldredej. Hvis kompotten stadig er varm, er den meget flydende. Det gør dog ikke noget for det færdige resultat. Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter til overfladen er gylden. Server lunt med vanilieis eller creme fraiche.

Leave a Reply