Bred pasta med karamelliserede løg, frisk spinat og svampe

Ingredienser:

Karamelliserede løg:

 •  1 spsk. smør
 • 3 mellemstore løg i tynde skriver
 • 1 knivspids salt
 • 1 tsk. god balsamicoeddike

Stegte svampe:

 • 1 spsk. olivenolie
 • ca. 150 g. friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller
 • 1 tsk. sojasauce

 

Desuden:

 • 500 g. fettucine eller anden bred pasta
 • 1 pose friske spinatblade, skillet
 • ca. 300 g. 1½ dl vand eller kalvebouillon (kan erstattes af grøntsagsbouillon, hvis du ønsker retten helt vegetarisk)
 • 50 g. fintrevet parmesan
 • 1 drys flagesalt og friskkværnet peber

Løg: Smelt smørret i en pande, og tilføj løgene. Lad dem svitse ved lav til middel varme i ca. 25-30 minutter, mens du jævnligt vender dem rundt. Løgene skal blive gyldenbrune og bløde og stege til de begynder at karamellisere let. Vend dem hurtigt med salt og balsamicoeddike, og sæt løgene til side. Sæt en gryde med saltet vand over, og kom pastaen i, når vandet koger. Kog den efter anvisningen på pakken.

1

 

 

 

 

Svampe: Vask panden med løgene af, og varm den op, til den er meget varm. Hæld olien på sammen med svampene, og svits dem ved høj varme, til svampene er gyldne, og væden i dem er fordampet betydeligt. Tilsæt soya, og krydr derefter med salt og peber. Det tager omtrent 5 minutter. Tilsæt svampene til løgene sammen med de friske spinatblade, og vend rundt et par minutter på lav varme, til spinaten er faldet sammen og blevet blød, men ikke slatten.

2

 

 

 

 

Tilsæt fløde, bouillon, parmesan og salt til løgblandingen, og lad saucen koge op et øjeblik. Si vandet fra pastaen, og vend den med det samme med flødesaucen. Lad den simre et par minutter og derefter stå med låg på et øjeblik. Server derefter med det samme med masser af friskkværnet peber.

 

Leave a Reply